Манастирът Шаолин става сцена на риалити шоу

Журито на шоуто и зрителите ще оценяват състезателите по техните качества, по уменията им във владеенето на кунг-фу и по артистичност
18 ное 2005 11:02,
Манастирът Шаолин става сцена на риалити шоу
Монах от Шаолин практикува кунг-фу. Снимка: Corbis

Древният китайски манастир Шаолин, станал известен на запад от телевизионния сериал от 70-те години "Кунг-Фу", навлиза в ерата на риалити телевизията със свое собствено шоу, съобщи Ройтерс. 

Зрителите на шоуто ще гласуват за предпочитания от тях майстор на бойните изкуства с текстово съобщение или чрез Интернет след всеки епизод.

Всеки който практикува кунг-фу може да вземе участие, без значение от каква националност е или какъв е цветът на кожата му. Всички участници обаче трябва да са мъже, а монасите от манастира не могат да участват.

Журито на шоуто и зрителите ще оценяват състезателите по техните качества, по уменията им във владеенето на кунг-фу и по артистичност.

Финалистите ще получат възможност да се снимат заедно с "международни топ актьори" във филми и телевизионни сериали, базирани на истински истории от 1 500-годишната история на храма.

Манастирът е вдъхновил многобройни филми в Китай и Хонконг, но на запад е известен най-вече като мястото, където се обучава героят на Дейвид Карадайн от сериала "Кунг-Фу".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание