Градят мини Шао Лин до Велико Търново

На терен между Велико Търново и Горна Оряховица ще има център по бойни изкуства на възпитаника на манастира Шао Лин Виктор Азманов
5 дек 2006 17:08,
Градят мини Шао Лин до Велико Търново
Предвижда се тренировъчният център да включва открити и закрити зали. Снимка: Корбис

На терен между Велико Търново и Горна Оряховица ще бъде изграден тренировъчен център по древни бойни изкуства по инициатива на Виктор Азманов - първият българин с диплом от манастира Шао Лин в Китай.

Община Велико Търново ще подкрепи тази инициатива, защото това ще помогне за намаляване на агресията сред децата в училище, заяви кметът Румен Рашев след срещата си с 26-годишният Виктор Азманов, който се завърна в родината след 8-месечен курс на обучение в тренировъчния център на монасите-воини от легендарния манастир.

Центърът няма да бъде манастир, а ще предоставя възможности основно за деца и подрастващи да се докоснат до философията и техниките на монасите-воини, които съм усвоил по време на обучението си в Шао Лин, каза Виктор Азманов.

Предвижда се тренировъчният център да включва открити и закрити зали, като архитектурното оформление ще съдържа елементи от стила Шао Лин. Целта е всеки да почувства атмосферата на древната китайска традиция.

Очаква се първите групи от курсисти да бъдат приети до края на следващата година.

Това ще бъде първата стъпка към изграждането на голям спортен комплекс с общежития, зали за хранене и почивка, които са необходими за пълноценната подготовка на курсистите, добави Виктор Азманов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание