Следва

Ромина Андонова се казва Мис България 2010

Weekend to-do list - СВЕТОВЕН ДЕН НА ТАЙЧИ И ЦИГУН

събота, на 24 април 2010 година от 10 часа в София ще се проведе Световният ден на Тайчи и Цигун.Това е едно мащабно мероприятие, което се провежда едновременно в 65 страни от шестте континента...

Events преди 13 години

В събота, на 24 април 2010 година от 10 часа в София ще се проведе Световният ден на Тайчи и Цигун.Това е едно мащабно мероприятие, което се провежда едновременно в 65 страни от шестте континента.
В този ден, точно в 10 часа всички практикуващи тези древни китайски изкуства излизат за дванадесета поредна година на открито сред природата за да демонстрират своите умения пред обществеността.

Поради часовата разлика обаче, този час в различните географски ширини е различен и така се получава една огромна вълна от положителна енергия, която обикаля земното кълбо. Идеята на практикуващите е, че с това си мероприятие те изчистват Земята от отрицателните въздействия и я зареждат с положителна енергия. Така те помагат на Доброто да засили своите позиции и хората да се обичат повече.

В България това мероприятие се организира за десети пореден път от г-н Станчо Станев, който е един от съучредителите на това глобално мероприятие и негов представител за Европа и България. Организатор на проявата освен г-н Станчо Станев, са и ръководените от него Международна академия за Далечният изток „Шъндао” и Център за традиционни китайски изкуства „Шъндао”. Досега събитието е провеждано във Варна.
Тазгодишното юбилейно издание на това мащабно събитие г-н Станев ще проведе в София, със своите софийски ученици, обучаващи се в Центъра за китайска култура „Шъндао”. Те ще представят своите натрупани умения в овладяно майсторство в практикуването на древната китайска оздравителна гимнастика Цигун. В същото време в мероприятието ще вземат участие по места и негови ученици във Варна, Русе, Плевен, Бургас и Велинград.
Мястото на провеждане е зад езерото „Ариана”, до паркинга на Стадион „Васил Левски”. Начало - 10,00 часа.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?